Modele de comunicatii

Modelul de Referință OSI (OSI este un Acronis im pentru interconectarea sistemelor deschise, interconnexion des systèmes ouverts d`engleză), PE scurt: OSI, este o Stiva de protocolale de comunicație ierarhic foarte des folosit pentru a realiza o rețea de calculatoare. OSI este un standard al organizației internaționale de Standardizare, SIGD în 1984. Aspecte GENERALE privind propagarea radio VHF si UHF. Propagarea dans spatiul Liber. Propagarea deasupra suprafetelor reflectante curbe. Propagarea deasupra suprafetelor réflectante plane. Reflexia PE suprafete cu rugozitati. Pierderile de difractie. Extinderea metodei`MUCHY de cutit`în cazul mai multor obstacole. Difractia PE un cilindru.

MODELE de predictionnaire a propagarii. MODELE de predictionnaire a pierderilor dans la zone cu iregularitati. MODELE de predictionnaire un pierderilor dans la zone peuplent. Caracterizarea fenomenului de propagare PE CAI multiple. Fadingul modelat Rayleigh. Fadingul modelat Rice. Modelul de Referință OSI oferă metode GENERALE pentru realizarea comunicației, sistemelor de calcul pentru ca acestea să poată schimba Informații, indiferent de particularitățile constructive ALE sistemelor (fabricant, sistem de operare, țară, etc). Modelul de Referință are aplicații în toate domeniile comunicațiilor de date, nu doar în cazul rețelelor de calculatoare. Modelul OSI divizează problema complexă a comunicării între Două sau mai multe sisteme în 7 straturi numite și niveluri (Layers) découvrir, Într-o Arhitectură ierarhică.

Fiecare strat (nivel) sont funcții bine déterminée și comunică doar cu straturile adiacente. Cele 7 niveluri ALE modelului de Referință se numesc: Aplicație (nivelul 7, Superior), Prezentare, sesiune, transport, Rețea, legătură de date, fizic (nivelul 1, inférieur). Termenii corespunzători DIN engleză sunt application, présentation, session, transport, réseau, liaison de données, physique. Iată Naomi expresii ALE căror Acronis ajută la reținerea mai ușoară: Când participantul 1 (o persoană sau un calculator sau dispozitiv “InTeLiGenT”) vrea să “converseze” cu participantul 2 (de asemenea o persoană sau un dispozitiv), aceasta se face prin intermediul unei aplicații, aplicația 1 trimite Aplicației 2 mai întâi un prim mesaj, de exemplu “Ești Liber și stăpânești protocolul FTP?”. Pentru “conversația” Lor aplicațiile trebuie să folosească un protocole de aplicație predefinit. Protocolalele de pe fiecare nivel prescripu pana la ultimul amănunt cum anume se “vorbește”, ce se spune și mai ales în ce ordine, astfel încât participantul Celălalt să “înțeleagă” despre ce este vorba. În acest exemplu însă, aplicația 1 nu are legătură directă/Fizică cu aplicația 2. O legătura Fizică există, Dar se află departe-la baza “stivei” de protocolale. Metoda modelului OSI prevede ca mesajul aplicației 1 destination aplicației 2 să fie mai întâi p nivelului de mai jos = Prezentare 1, printr-o interfață specială. Acest nivel “vorbește” la rândul său cu Decker său omolog DIN Stiva 2, anume Prezentare 2, pentru care se folosește de protocolul necesar. Dar nici cele 2 niveluri de Prezentare nu sunt légat direct între ele.

Nivelul Prezentare 1 predă atunci cele dorite în Jos, nivelului sesiune 1 (iarăși printr-o interfață specializată).

Comments are closed.